Thursday , May 25 2017
Home / BERITA / (VIDEO)’Saya tak langgar lampu merah, lampu isyarat masih berwarna hijau di lorong saya’ – Pemandu Proton Juara

(VIDEO)’Saya tak langgar lampu merah, lampu isyarat masih berwarna hijau di lorong saya’ – Pemandu Proton Juara

Saya tak langgar lampu merah, lampu isyarat masih berwarna hijau di lorong saya‘ – Gara-gara melanggar lampu isyarat merah, sebuah kereta Perodua Axia yang dipandu seorang wanita merempuh sebuah kereta dari arah kanan.

Dalam kejadian jam 8 pagi, Khamis, di persimpangan lampu isyarat berhampiran Giant Nilai itu, pemandu wanita, Yeo Swee Fui, 31, yang dalam perjalanan ke tempat kerjanya di Salak Tinggi mendakwa keretanya dilanggar kereta Proton Juara dari arah kanan.

Dalam laporan polis yang dibuat oleh Yeo, sebelum kemalangan di persimpangan itu, dia memandu terus semasa lampu isyarat di laluannya masih berwarna kuning.

“Apabila saya sampai di pertengahan simpang, tiba-tiba saya lihat motokar dari arah simpang kanan sedang menghala ke arah sisi kanan saya dengan cepat. Lalu saya cuba mengelak tetapi saya telah dilanggar menyebabkan kereta saya terhumban ke sebelah kiri lalu terhimpit di tiang lampu isyarat,” tulisnya dalam laporan tersebut.


Ekoran kejadian itu, Yeo mengalami luka di bibir, tengkok sakit, lutut kiri lebam dan mendapatkan rawatan sebagai pesakit luar di Nilai Medical Center.

Bagaimanapun, pemandu Proton Juara, Zulizeb Shah Sharin atau Zeb, menafikan dakwaan Yeo itu dan menegaskan bahawa ketika kejadian itu dia bersama isteri dan anaknya dalam perjalanan ke tempat berniaga nasi lemak, lampu isyarat di lorongnya masih berwarna hijau.

“Saya tak melanggar lampur merah. Masa itu lampu isyarat sedang hijau semasa saya teruskan perjalanan.


“Mustahil lampu isyarat di lorong wanita itu berwarna kuning ketika itu. Sedangkan sebelum saya sampai di persimpangan lampu isyarat, ada dua buah lagi kereta yang sedang meneruskan perjalanan. Kemudian kereta saya dan seterusnya lori di belakang saya pun nampak lampu hijau
Zeb hanya mengalami kecederaan ringan, manakala anak lelakinya mengalami kecederaan di kedua-dua belah tangan, isterinya hampir terputus lidah, selain cedera di tangan.

“Lidah isteri sudah dijahit dan jam 7 petang nanti, tangannya juga akan dijahit. Anak cedera teruk di tangannya dan juga belakang badan.


“Kalau BOLEH, saya tak nak kes ini habis begitu saja. Sekarang saya sudah kehilangan kenderaan untuk mencari rezeki. Isteri saya dah tak boleh kerja kuat lagi selepas kemalangan. Rambut dia pun mula gugur, mungkin sebab terperanjat selepas kejadian itu,” katanya.

sumber – The Reporter

Incoming search terms:

loading...

Check Also

Empat Lelaki Ditembak Mati Kerana Melalukan Samun Di Sri Rampai

KUALA LUMPUR: Empat lelaki dipercayai aktif dalam kejadian samun ditembak mati di Sri Rampai, di …

SAYA MINTA MAAFLA,SAYA JANJI TAKKAN BUAT LAGI.’Tolonglah Bang, Jangan Report Polis’ – Scammer

Dah bersinar harapan nak dapatkan iPhone 7, rupa-rupanya ditipu oleh seorang pelajar tingkatan 4. Bila …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by themekiller.com