Thursday , May 25 2017
Home / TEKNOLOGI / GADJET

GADJET

8 Cara Bezakan RayBan Original Atau Palsu

8 Cara Bezakan RayBan Original Atau Palsu | Mesti ramai yang memakai kacamata jenama RayBan ini kan? RayBan tidak perlu di perkenalkan lagi hari ini, Jenama ini cukup ikonik di kalangan kaum lelaki terutamanya pada golongan mat motor yang menjadikan kacamata RayBan ini satu kemestian sebagai pelengkap gaya. Namun tidak …

Read More »

Kesilapan Pilih Dan Beli Power Bank

Kesilapan Pilih Dan Beli Power Bank | Apakah kesilapan yang selalu pembeli dan pengguna lakukan ketika memilih dan membeli power bank? Pembeli dan pengguna mungkin akan keliru dengan pelbagai jenama dan jenis power bank di pasaran. Power bank mempunyai perbezaan dari segi saiz, harga, kualiti sel bateri, gred sel bateri, kesesuaian, sistem …

Read More »

5 Cara Mudah Melajukan Internet Wifi

Tersangatlah menyakitkan hati bila menonton video Youtube tapi asyik buffering, lagi parah buka wechat pun loading je, nak like gambar-gambar Instagram pun lagi la tak lepas kan? semuanya gara-gara internet wifi yang perlahan, penat on off router tu tak juga laju. Ada silap korang tu, so ada cara mudah melajukan internet wifi …

Read More »

Cara Mengenali Smartphone Dan Handphone Original

Rentetan kes penipuan barangan elektronik terutama smartphone dan handphone yang sekarang semakin menjadi-jadi sehinggakan iPhone 4S pon boleh di ciplak oleh China (Ingat lagi tragedi 13 Julai di Lowyat kerana smartphone Oppo?). Di sini ada tips bagaimana nak check atau cara mengenali smartphone dan handphone original atau pun yang cap ayam. Check …

Read More »

Huawei Mediapad T1 Dilancarkan

Huawei Mediapad T1 Dilancarkan | Huawei  telah mengumumkan sebuah tablet mampu milik iaitu Huawei Mediapad T1 dengan menawarkan  saiz skrin 7 inci. Dengan saiz skirn 7 inci, Huawei Mediapad T1 menggunakan cip pemprosesan empat teras dari  Qualcomm. Huawei Mediapad T1 membawakan ruang storan 8GB, bateri berkapasiti 4800mAh dan boleh digunakan …

Read More »

Microsoft Perkenalkan Nokia 105

Microsoft  Perkenalkan Nokia 105  | Microsoft telah memperkenal Nokia 105 dua tahun yang lalu dan kini secara rasminya, mereka memperkenalkan kemaskini yang mana menggunakan nama yang sama tetapi memberikan beberapa pembaharuan. Microsoft turut menyatakan, Nokia 105 ini khas untuk mereka yang gemar mengembara di mana Nokia 105 mempunyai ruangan simpanan …

Read More »

HTC Desire 826 Untuk Peminat Selfie

HTC Desire 826 Untuk Peminat Selfie | HTC Malaysia kini telah  melancarkan telefon pintar Desire 826 dengan kamera hadapan 13MP serta apertur F2.0. Ia akan membuatkan gambar selfie anda lebih baik. Desire 826 dijual dengan harga RM1359 termasuk GST. Bagi kamera belakang Desire 826 , ia  mempunyai resolusi 13MP, siap …

Read More »

Olympus Lancar Kamera OM-D E-M5 Edisi Terhad Titanium

Olympus Lancar Kamera OM-D E-M5 Edisi Terhad Titanium | Olympus telah melancarkan sebuah kamera dengan edisi terhad iaitu Olympus OM-D E-M5 Mark II. Olympus OM-D E-M5 Mark II ini didatangkan dengan warna titanium untuk memberi penghormatan kepada  kamera filem 35mm SLR klasik, OM-3Ti. Ia dihasilkan hanya 7000 unit sahaja dan dijual …

Read More »

Galaxy S6 Edge versi Iron Man Dilancarkan

Galaxy S6 Edge versi Iron Man Dilancarkan | Samsung kini telah memperkenalkan telefon pintar Galaxy S6 Edge versi Iron Man. Warna utama bagi versi Iron Man ini adalah merah dan dihiasi dengan garisan emas dan logo Iron Man dibelakang. Samsung juga turut mempamerkan video buka kotak Galaxy S6 Iron Man …

Read More »

Telefon Windows Termurah Lumia 430

Telefon Windows Termurah Lumia 430 | Microsoft Malaysia kini telah pun mula menjual telefon pintar murah mereka iaitu Lumia 430. Telefon yang berasaskan Window Phone 8 itu dijual dengan harga RM319. Ia telah dilancarkan bulan lepas di Malaysia bersama Lumia 640 dan Lumia 640 L. Biarpun murah, ia menggunakan prestasi  …

Read More »

Fungsi Kecantikan Video Pada Telefon Pintar Vibe X2

Fungsi Kecantikan Video Pada Telefon Pintar Vibe X2 | Lenovo Malaysia mengumumkan terdapat fungsi baru yang akan di pasang ke dalam telefon pintar mereka, Vibe X2. Ia merupakan telefon pertama yang menampilkan 3 lapisan warna. Fungsi baru ini dimasukkan ke dalam rakaman video Lenovo Vibe X2. Ia menerima fungsi kecantikan …

Read More »

Xiaomi Mi4i Dijual Pada Harga RM749 Di Malaysia

Xiaomi Mi4i Dijual Pada Harga RM749 Di Malaysia | Xiaomi Malaysia secara rasminya telah melancarkan telefon pintar Xiaomi Mi4i bagi pasaran tempatan. Xiaomi Mi4i membawakan rekaan unibody yang berasakan polikarbonat dan pelbagai ciri-ciri yang terdapat pada peranti flagship Xiaomi. Mempunyai saiz skrin 5 inci dan dilengkapi dengan 13MP kamera belakang. Manakala 5MP …

Read More »

Oppo Neo 5S Diperkenal Dengan Harga Mampu Milik

Oppo Neo 5S Diperkenal Dengan Harga Mampu Milik | Sebuah telefon pintar baru Oppo Neo 5s diperkenalkan walapun belum diperkenalkan secara rasmi, namun Oppo telah mengeluarkan spesifikasinya di laman web mereka. Oppo Neo 5s boleh digunakan dengan mudah. Mempunyai skrin 11.5 Sentimeter dengan resolusi 854 x 480 piksel. Ia telah …

Read More »

Acer Malaysia Lancar Tiga Telefon Liquid Baru

Acer Malaysia Lancar Tiga Telefon Liquid Baru | Baru-baru ini, syarikat Acer Malaysia telah melancarkan tiga buah telefon pintar baru dalam kelas rendah dan pertengahan. Menggunakan tema “Awe So Me”  dan ringan. Tiga telefon tersebut adalah Liquid Z220, Liquid Z520 dan juga Liquid Jade Z. Bagi telefon  Liquid Z220 ia dijual dengan …

Read More »

Powered by themekiller.com