Thursday , May 25 2017
Home / TEKNOLOGI

TEKNOLOGI

8 Cara Bezakan RayBan Original Atau Palsu

8 Cara Bezakan RayBan Original Atau Palsu | Mesti ramai yang memakai kacamata jenama RayBan ini kan? RayBan tidak perlu di perkenalkan lagi hari ini, Jenama ini cukup ikonik di kalangan kaum lelaki terutamanya pada golongan mat motor yang menjadikan kacamata RayBan ini satu kemestian sebagai pelengkap gaya. Namun tidak …

Read More »

Bahaya Menggunakan Aircond Yang Perlu Kita Ketahui

Aircornd

Bahaya Menggunakan Aircond Yang Perlu Kita Ketahui – Apa yang admin tahu semua orang sangat menyukai suhu udara yang sejuk dan nyaman,apa lagi dapat di ruang ber Aircond. Apa lagi bila cuaca di tengahari yang begitu panas. Tetapi ada setengah orang membuka aircon yang berlebihan (terlalu sejuk) yang akan menimbulkan …

Read More »

Kesilapan Pilih Dan Beli Power Bank

Kesilapan Pilih Dan Beli Power Bank | Apakah kesilapan yang selalu pembeli dan pengguna lakukan ketika memilih dan membeli power bank? Pembeli dan pengguna mungkin akan keliru dengan pelbagai jenama dan jenis power bank di pasaran. Power bank mempunyai perbezaan dari segi saiz, harga, kualiti sel bateri, gred sel bateri, kesesuaian, sistem …

Read More »

Kenali Diri Melalui Nama Email

Kenali Diri Melalui Nama Email

Kenali Diri Melalui Nama Email | Rasanya Semua Orang Ada Email Bermacam Macam Jenis Nama Email yang ada dalam dunia nih. Dan setiap Nama Email Mesti Ada Berkaitan Dengan tuan punya Email kan   Jadi Jom Kenali Diri melalui Nama Email asing-masing 1. Nama Penuh Sekiranya nama emailnya mengunakan nama penuh, contohnya nurhanis_alias@gmail.com Ia menggambarkan bahawa …

Read More »

5 Cara Mudah Melajukan Internet Wifi

Tersangatlah menyakitkan hati bila menonton video Youtube tapi asyik buffering, lagi parah buka wechat pun loading je, nak like gambar-gambar Instagram pun lagi la tak lepas kan? semuanya gara-gara internet wifi yang perlahan, penat on off router tu tak juga laju. Ada silap korang tu, so ada cara mudah melajukan internet wifi …

Read More »

Senarai Lokasi Wifi Percuma Di Johor 2015

Senarai lokasi wifi percuma di Johor 2015 Pelancaran wifi percuma di Johor akan di adakan pada 30 Aug 2015 bermula jam 10:30 malam di Dataran Bandaraya Johor Bahru sempena menyambut hari kemerdekaan Malaysia 31 Ogos 2015 ini. Untuk makluman seluruh rakyat negeri Johor dan juga bakal pengunjung atau pelancong luar, …

Read More »

Cara Mengenali Smartphone Dan Handphone Original

Rentetan kes penipuan barangan elektronik terutama smartphone dan handphone yang sekarang semakin menjadi-jadi sehinggakan iPhone 4S pon boleh di ciplak oleh China (Ingat lagi tragedi 13 Julai di Lowyat kerana smartphone Oppo?). Di sini ada tips bagaimana nak check atau cara mengenali smartphone dan handphone original atau pun yang cap ayam. Check …

Read More »

Huawei Mediapad T1 Dilancarkan

Huawei Mediapad T1 Dilancarkan | Huawei  telah mengumumkan sebuah tablet mampu milik iaitu Huawei Mediapad T1 dengan menawarkan  saiz skrin 7 inci. Dengan saiz skirn 7 inci, Huawei Mediapad T1 menggunakan cip pemprosesan empat teras dari  Qualcomm. Huawei Mediapad T1 membawakan ruang storan 8GB, bateri berkapasiti 4800mAh dan boleh digunakan …

Read More »

Microsoft Perkenalkan Nokia 105

Microsoft  Perkenalkan Nokia 105  | Microsoft telah memperkenal Nokia 105 dua tahun yang lalu dan kini secara rasminya, mereka memperkenalkan kemaskini yang mana menggunakan nama yang sama tetapi memberikan beberapa pembaharuan. Microsoft turut menyatakan, Nokia 105 ini khas untuk mereka yang gemar mengembara di mana Nokia 105 mempunyai ruangan simpanan …

Read More »

HTC Desire 826 Untuk Peminat Selfie

HTC Desire 826 Untuk Peminat Selfie | HTC Malaysia kini telah  melancarkan telefon pintar Desire 826 dengan kamera hadapan 13MP serta apertur F2.0. Ia akan membuatkan gambar selfie anda lebih baik. Desire 826 dijual dengan harga RM1359 termasuk GST. Bagi kamera belakang Desire 826 , ia  mempunyai resolusi 13MP, siap …

Read More »

Olympus Lancar Kamera OM-D E-M5 Edisi Terhad Titanium

Olympus Lancar Kamera OM-D E-M5 Edisi Terhad Titanium | Olympus telah melancarkan sebuah kamera dengan edisi terhad iaitu Olympus OM-D E-M5 Mark II. Olympus OM-D E-M5 Mark II ini didatangkan dengan warna titanium untuk memberi penghormatan kepada  kamera filem 35mm SLR klasik, OM-3Ti. Ia dihasilkan hanya 7000 unit sahaja dan dijual …

Read More »

Galaxy S6 Edge versi Iron Man Dilancarkan

Galaxy S6 Edge versi Iron Man Dilancarkan | Samsung kini telah memperkenalkan telefon pintar Galaxy S6 Edge versi Iron Man. Warna utama bagi versi Iron Man ini adalah merah dan dihiasi dengan garisan emas dan logo Iron Man dibelakang. Samsung juga turut mempamerkan video buka kotak Galaxy S6 Iron Man …

Read More »

Powered by themekiller.com